Σοβαρά τραυματίες Παλαιστίνιος και ο μικρός γιος του από πυράΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, 07:55

Παλαιστίνιος και ο μικρός γιος του, ηλικίας τριών ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρά κοντά σε ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη χθες Πέμπτη.

Και οι δυο, πατέρας και γιος, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας MDA (σ.σ. «Κόκκινο αστέρι του Δαυίδ», ανήκει στη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου).

Σύμφωνα με πληροφορίες από παλαιστινιακές πηγές, πατέρας και γιος βρίσκονταν καθισμένοι μέσα σε αυτοκίνητο όταν δέχθηκαν πυρά. Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε μόνο ότι ακούστηκαν πυρά κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν κατέστησε σαφές ποιος τραυμάτισε τον Παλαιστίνιο και το παιδί του.

Στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, ζουν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και 490.000 Ισραηλινοί σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι από τον ΟΗΕ δυνάμει του διεθνούς δικαίου.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση διανύει περίοδο κλιμάκωσης της βίας. Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 153 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της σύρραξης, με βάση ανακοινώσεις των δύο πλευρών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, 07:55Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει