Σουτραλί Αγριάς: Δεύτερη νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στον Παγασητικό

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στις 10.00, από διερχομένους, στο Σουτραλί Αγριάς. Αμέσως ειδοποιήθηκαν το Λιμεναρχείο για να την περισυνελέξει και ο Δήμος Βόλου, για να αναλάβει την υγειονομική ταφή.

Να θυμίσουμε ότι, είναι η δεύτερη χελώνα καρέτα – καρέτα που βρίσκεται νεκρή στον Παγασητικό κόλπο, καθώς η προηγούμενη εντοπίστηκε νεκρή στο λιμάνι του Βόλου προχθές.

Το κύτος βρισκόταν σε σήψη, ενώ από την εξέταση που έκανε, το πρωί νομίατρος, διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικά τραύματα στα πίσω πτερύγια.

Η χελώνα είχε μήκος 65 εκατοστών και πλάτος 58 εκατοστών του μέτρου, ενώ αναφορά για το περιστατικό θα συντάξει το Λιμεναρχείο Βόλου.
Την ώρα που γινόταν περισυλλογή της χελώνας από τη θάλασσα, ο αντιδήμαρχος Αγριάς Σωτήρης Χαλκιάς, που ειδοποιήθηκε και παρεβρίσκονταν εκεί, δήλωσε ότι είδε τέσσερα δελφίνια σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία να κολυμπούν.

«Η παρουσία των δελφινιών τόσο κοντά στην ακτή σημαίνει ότι τα νερά του Παγασητικού είναι καθαρά και η πανίδα της θάλασσας σε πολύ καλά κατάσταση», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος, που θεωρεί ότι ίσως τα δελφίνια κυνηγούσαν κοπάδια ψαριών και βρέθηκαν όσο κοντά στην ακτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει