Σπάνιο είδος λευκού ρινόκερου γεννήθηκε στο Βέλγιο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 10:46

Ένα μωρό «Λευκός Ρινόκερος του Νότου» γεννήθηκε τον προηγούμενο μήνα στον ζωολογικό κήπο Pairi Daiza του δήμου Mπρουλέτ στο Βέλγιο και χαίρει άκρας υγείας.

Ο Λευκός Ρινόκερος του Νότου, αποτελεί σπάνιο είδος προς εξαφάνιση. Υπάρχουν περίπου 18.000 ελεύθεροι στη φύση, αλλά το υποείδος εξολοθρεύεται από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι και εκτιμάται πως θανατώνουν έναν λευκό ρινόκερο κάθε οκτώ ώρες.

Την ίδια ώρα, ο ζωολογικός κήπος περιμένει εντός ολίγων ημερών και άλλα γεννητούρια αφού ένας, θηλυκός αυτή τη φορά, λευκός ρινόκερος, ονόματι Elie, αναμένεται να γεννηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκεται το είδος του «Λευκού Ρινόκερου του Βορρά», δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος θηλαστικό που ζει στην στεριά. Ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος του Βορρά, πέθανε λίγους μήνες νωρίτερα στην Κένυα σε ηλικία 45 ετών και πλέον απομένουν εν ζωή μόνο δύο θηλυκά του υποείδους αυτού.

Η εξαφάνιση του υποείδους του λευκού ρινόκερου του Βορρά οφείλεται και αυτή κατά κύριο λόγο στη λαθροθηρία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 όταν ο παραδοσιακός τόπος κατοικίας του -Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσαντ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σημερινό Νότιο Σουδάν- μαστιζόταν από συγκρούσεις.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 10:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει