Σπαρτιατικά ζει ο υπέργηρος δισεκατομμυριούχος ”Μάντης Κάλχας” της παγκόσμιας οικονομίαςΈνας ανθρωπάκος. Αυτό θα πεις αν γνωρίσεις από κοντά τον Ουώρεν Μπάφετ. Είναι μέσα στους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πιθανόν μέσα στην τριάδα. Καθαρή προσωπική περιουσία περισσότερο από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια. Κι όλα με το θάνατο του θα τα αφήσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μην πεις ”Τι να τα κάνει, δεν θα τα πάρει μαζί του όταν πεθάνει… ”. Όχι, μην το πεις αυτό.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα τον Warren Buffett. Τι τον ενδιαφέρουν; Είναι ο κορυφαίος επενδυτής στον πλανήτη. Αυτή είναι η ενασχόληση του. Επενδύσεις. Αγοράζει και πουλάει. Ρωτάς τι τον ενδιαφέρει; Το κέρδος. Να κερδίζει χρήματα. 

Μην παραξηγείς τον Μπάφετ, να τον σέβεσαι. Δεν έχει κανένα σκοπό να κάνει φτωχό κανέναν, να ξεκοιλιάσει κάποιον οικονομικά. Όχι, τέτοια πράγματα. Ποντάρει π.χ. σε επιχειρήσεις, σε εταιρείες που με το κοφτερό του μυαλό εκτιμά πως κοστίζουν λιγότερο από την αξία τους.

Είναι ”μάγος” λένε, και το λένε τεράστιοι επιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, πρόεδροι των ΗΠΑ. Ένας ”σοφός” άνθρωπος του καιρού μας. Και ζει σα φτωχός. Μια καθημερινότητα που χαρακτηρίζεται από λιτότητα. Γουστάρει το μπριτζ, παίζει με τις ώρες. Το 2012 εμφανίστηκε καρκίνος στον προστάτη κι αμέσως τον ξεπέρασε. Γεννήθηκε το 1930, σα σήμερα 30 Αυγούστου.

Το 2015, εποχή που η χώρα μας ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με κυβέρνηση Σύριζα, είπε πως καλό θα ήταν για την Ευρώπη να ξεφορτωνόταν την Ελλάδα. Να μη λησμονήσω να αναφέρω το εξής: Ο άνθρωπος φαινόμενο κάνει λάθη. Πότε, αλήθεια, προλαβαίνει να κάνει λάθη! Και πως είναι δυνατόν με λάθη να θησαυρίζει; Ο ίδιος, πάντως, ο επονομαζόμενος ”Μάντης Κάλχας” της παγκόσμιας οικονομίας, έχει παραδεχθεί τα λάθη του.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Η καχυποψία στο κόκκινο στο 0 – 0 του Ολυμπιακού με Αστέρα, διάβασε  apodytiriakias.gr

 

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ | apodytiriakias.grZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει