Σπείρα Αλβανών δολοφόνων εξαρθρώθηκε στον Βόλο

Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Βόλου και την ομάδα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, «οικονομικοί μετανάστες» ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, και διέπρατταν ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου κατά το χρονικό διάστημα από τις 19 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου του 2011….

Οι συλληφθέντες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά των ηλικιωμένων, καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, τους χτυπούσαν, τους φίμωναν και τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια με αυτοκόλλητες ταινίες. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους. Οι άλλοι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διάπραξη ληστειών, είτε ως συναυτουργοί είτε ως συνεργοί. Η 37χρονη ημεδαπή γυναίκα επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένα πιστόλι REPLICA, ένας ασύρματος με το φορτιστή του και ακουστικά, μία βεντούζα τζαμιών, μία κοντομάνικη μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας, τρία μαχαίρια, τρία στιλέτα κ.α..

Σε βάρος του 25χρονου Αλβανού εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, ένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένα για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο 39χρονος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 44 μηνών για παράνομη προώθηση και άλλων «οικονομικών μεταναστών» για να ζήσουν το μύθο στην Ελλάδα κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή από κοινού.

Ο 39χρονος όμως είχε αποφυλακιστεί την 1η Δεκεμβρίου του 2010 με περιοριστικό όρο τη μη διαμονή του στην ελληνική επικράτεια για μια τριετία (!) Με άλλα λόγια το δικαστήριο του είπε, πως αυτό που έκανε ήταν κάτι το πολύ κακό και θα έπρεπε να μείνει τιμωρία τρία χρόνια εκτός Ελλάδας. Μετά και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου προφανώς θα μπορούσε να επιτρέψει στη χώρα για να συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Ο ίδιος όμως και συγκλονισμένος από την απόφαση αυτή και μη μπορώντας να μείνει μακριά από το ξενοδοχείο που ονομάζεται Ελλάδα, θέλοντας πάση θυσία να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία φρόντισε να γράψει την απόφαση του δικαστηρίου στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Όπως αναμένεται να πράξει και για την επόμενη.

Πηγή – Voliotaki.blogspot.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει