Σπουδαστές του ΔΙΕΚ σε εκδήλωση για έκθεση και παρουσίαση παιδικού βιβλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, στην εκδήλωση για την έκθεση και παρουσίαση του παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Κ.Δ.Α.Π. «ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ

Τη Τετάρτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βασδέκειο» σε συνεργασία με το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, παρουσίασε ένα βιβλίο για παιδιά γραμμένο από παιδιά, σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων», Ιρένε Αλμπίνο, Έρη Παπαευσταθίου και Ελένη Τέρπου και ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Φωτογραφικής Λήψης» Χρήστος Καρανίκας, συνεργάστηκαν με τα μικρά παιδιά και την υπεύθυνη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής κα Σταυρούλα Μαστρογιάννη του Κ.Δ.Α.Π. «Βασδέκειο» της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., έτσι ώστε μετά από τη καλλιτεχνική επιμέλεια και επεξεργασία του υλικού, που δημιούργησαν τα παιδιά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ετοίμασαν ένα πρωτότυπο παιδικό βιβλίο γεμάτο χρώματα και ιστορίες, το οποίο γράφτηκε από παιδιά για τα παιδιά και παρουσιάστηκε στην έκθεση.

Χρειάστηκαν δύο μήνες δημιουργικής δουλειάς με δύσκολη την τελική επιλογή, καθώς οι ιδέες των σπουδαστών ήταν πολλές και πρωτότυπες και το αποτέλεσμα με ξεχωριστό εικαστικό ενδιαφέρον κάθε φορά.

unnamed2.jpg

Η κάθε ιστορία παρουσιάζεται με διαφορετικό γραφιστικό τρόπο, ώστε να κεντρίσει την περιέργεια των παιδιών μέσα από την ποικιλομορφία που προσφέρει η επεξεργασία των εικόνων τους. Οι παρεμβάσεις στα έργα των παιδιών περιορίστηκαν σε τεχνικά ζητήματα, ώστε τα σχέδια «άθικτα» να δημιουργήσουν το περιβάλλον κάθε ιστορίας. Σκοπός ήταν να αποδοθεί με ποικίλους τρόπους η “πρώτη ύλη” που προέκυψε κατευθείαν από τη φαντασία των παιδιών. Μια άποψη των διαφορετικών γραφιστικών προσεγγίσεων της κάθε ιστορίας μπορεί να δει κανείς στους σελιδοδείκτες που θα υπάρχουν στην έκθεση.

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου κάλυψαν τις ανάγκες του μπουφέ που στήθηκε για το σκοπό αυτό, με εδέσματα σε μορφή finger food, για τα παιδιά και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Με τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, τόσο στο τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών, όσο και στο τομέα του τουρισμού, καταφέρνουν και ξεχωρίζουν μέσα από την εντατική δουλειά που καταβάλουν, σε καθημερινό επίπεδο, βγάζοντας μέσα από τη δουλειά τους την αγάπη και αφοσίωση για το αντικείμενο των σπουδών τους.

Στο Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου θεωρούμε ότι για τη πληρέστερη εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και περισσότερη επαφή των σπουδαστών μας με τις πραγματικές συνθήκες είναι μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες και υποχρεώσεις μας. Έτσι επωφελούνται στο μέγιστο, αποκτώντας εμπειρίες της πραγματικής αγοράς, διευρύνοντας τον επαγγελματικό τους κύκλο και δημιουργώντας ένα «δυνατό» προσωπικό portfolio. Ως αποτέλεσμα αποφοιτούν με συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις καλύτερες προοπτικές για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

unnamed3.jpg

Διάρκεια έκθεσης:Τετάρτη 2 έως Παρασκευή 11 Απριλίου 2014
Ώρες λειτουργίας:9.00-13.30 και 18.00-21.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Σταδίου & Μανδηλαρά, τηλ.2421091150
Πληροφορίες για επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων στα τηλέφωνα
του ΚΔΑΠ Βασδέκειο 2421091113-91114

Μπορεί επίσης να σας αρέσει