Στήθηκε γιγάντια στρατιωτική παρέλαση για την 75η επέτειο της ιδρύσεως του Κόμματος των Εργατών


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 08:30

Μια γιγάντια στρατιωτική παρέλαση φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βόρεια Κορέα, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών, ανακοινώθηκε από τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ενδείξεις μιας στρατιωτικής παρέλασης – που περιλάμβανε εξοπλισμούς και μεγάλο αριθμό ατόμων – εντοπίσθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ», έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι νοτιοκορεατικές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών «παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Εδώ και εβδομάδες εικόνες από εμπορικούς δορυφόρους έδειχναν χιλιάδες βορειοκορεάτες στρατιώτες να ασκούνται στο βάδην και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια παρέλαση για να αποκαλύψει έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ή έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο.

Η παρέλαση αυτή έλαβε χώρα μέσα σ’ ένα πολύ βαρύ εσωτερικό πλαίσιο εξαιτίας κυρίως της επιδημίας του Covid-19. Η Βόρεια Κορέα, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε ένα κρούσμα στο έδαφός της, έκλεισε τον Ιανουάριο τα σύνορά της για να επιχειρήσει να εμποδίσει τη διάδοση του ιού.

Αντίθετα με προηγούμενες παρελάσεις, κανένα ξένο μέσο ενημέρωσης δεν είχε προσκληθεί. Πολλές πρεσβείες είναι κλειστές εξαιτίας των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ξένων παρατηρητών να είναι περιορισμένος.

 

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 08:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει