Στήριξη για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και το δρόμο στις Εργατικές Κατοικίες

Ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια

Η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στις Εργατικές Κατοικίες Βελεστίνου και η διαμόρφωση διαγραμμίσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με την επέκταση των εκεί εργασιών είναι τα δύο θέματα που θέτει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας τη στήριξη για την αντιμετώπισή τους.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στα ζητήματα του Δήμου και γι’ αυτό εκτιμά ότι και σε αυτά τα θέματα θα καταβληθεί η απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθούν οι υποδομές οι οποίες διαθέτουν κοινωνικά, αλλά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «μετά από ενέργειες τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας βρισκόμαστε πολύ κοντά στην παράδοση των εργατικών κατοικιών. Μάλιστα πλέον αναμένουμε την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων.

Προκειμένου, όμως να ολοκληρωθεί επιτυχώς η παράδοση των Εργατικών Κατοικιών στους δικαιούχους και να είναι ομαλή η πρόσβασή τους, κρίνεται απαραίτητη η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του οδικού δικτύου. Αυτή τη στιγμή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του δρόμου με χαλίκι, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει ασφαλτόστρωση με επιπλέον χρηματοδότηση. Το αίτημά μας είναι να συνδράμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας οικονομικά προωθώντας το ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων. Με την αντιμετώπιση και αυτής της εκκρεμότητας το έργο των Εργατικών Κατοικιών θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως».

Αναφορικά με το θέμα των διαγραμμίσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η Δημοτική Αρχή τονίζει πως πρέπει να γίνει τώρα και ενόψει του χειμώνα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος στην αφάλεια των οδηγών που κινούνται στο δρόμο από έλλειψη ορατότητας. Μάλιστα εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθούν αυτή την περίοδο οι διαγραμμίσεις, καθώς έχουν ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου με εργολαβία της Περιφέρειας.

Παράλληλα αναφορικά με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που έχουν ξεκινήσει στο Δήμο, η Δημοτική Αρχή τονίζει την άμεση ανάγκη οι εργασίες αυτές να επεκταθούν σε όλο το οδικό επαρχιακό δίκτυο, εφόσον υπάρξει εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου σημείωσε ότι «πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Για τα δύο αυτά ζητήματα ζητούμε την ενεργοποίηση της Περιφέρειας και την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης. Για την ασφαλτόστρωση του δρόμου στις Εργατικές Κατοικίες κάναμε παρεμβάσεις που αφορούν την αποκατάσταση των δρόμων με χαλίκι, αλλά χρειάζεται να γίνει επιπλέον και η ασφαλτόστρωση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει