Στήριξη σε 100 και πλέον παιδιά από το ΚΔΑΠ Βελεστίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Λειτουργεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για δεύτερη συνεχή χρονιά

Περισσότερα από 100 παιδιά εξυπηρετεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που για δεύτερη συνεχή χρονιά λειτουργεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου προσφέροντας ευκαιρίες για γνώση, ψυχαγωγία, δημιουργικότητα και κοινωνικοποίηση.

Το ΚΔΑΠ και φέτος στεγάζεται στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου και λειτουργεί από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα.

Στόχος του είναι να προσφέρει στα παιδιά υπηρεσίες παιδαγωγικής επιμόρφωσης, απόκτησης γνώσεων σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, ανάπτυξης της κοινωνικής εξωστρέφειας, συμμετοχής σε δημιουργικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη γνώση και την τέχνη.

Για την καλύτερη παιδαγωγική φροντίδα των παιδιών έχουν προσληφθεί παιδαγωγοί, όπως δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, όπως μουσικής, αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι με τις γνώσεις τους δημιουργούν το κατάλληλο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον για την αρμονική ψυχική και παιδαγωγική εξέλιξη των παιδιών.

Ο δημιουργικός χρόνος των παιδιών στο ΚΔΑΠ είναι πολύτιμος και για τους γονείς οι οποίοι μπορούν να τακτοποιούν τις δικές τους οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Οι περισσότεροι γονείς που έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ δεν καταβάλλουν δίδακτρα, καθότι είναι ενταγμένοι στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης. Για τις λιγοστές περιπτώσεις που δεν έχουν εγγραφεί, τα δίδακτρα είναι δέκα ευρώ το μήνα.

Επίσης σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει συνεργασία του ΚΔΑΠ και με το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης, ενώ οι υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα αφορούν τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά.

Στη Δημοτική Αρχή επικρατεί ικανοποίηση από τη λειτουργία του ΚΔΑΠ και τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, καθώς εκτιμάται ότι δίνονται ευκαιρίες για να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Συγχρόνως δημιουργούνται και θέσεις εργασίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως το ΚΔΑΠ αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό κρίκο με τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές που έχουμε δημιουργήσει στο Δήμο, επιτελώντας ένα πολλαπλό ρόλο για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, την γνωστική τους εξέλιξη και την κοινωνική τους ωρίμανση. Μέσα από πόρους του Δήμου λειτουργούμε το ΚΔΑΠ το οποίο για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει τη μεγάλη ανταπόκριση των γονέων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, περισσότερα από 100 παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ, παρακολουθώντας διάφορα μαθήματα και παιγνιώδεις δράσεις, πάντοτε με την καθοδήγηση και την φροντίδα των καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας. Παράλληλα σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης εμπλουτίζουμε το πλαίσιο των δράσεών μας και των υπηρεσιών μας προς τους γονείς αλλά και τους μαθητές. Εμείς τονίζουμε με κάθε βεβαιότητα πως το ΚΔΑΠ θα συνεχίσει να αποτελεί χώρο κοινωνικής και δημιουργικής έκφρασης των παιδιών βρίσκοντας τον ελεύθερο και ποιοτικό χρόνο για να ψυχαγωγούνται και να νιώθουν χαρούμενα».

Εκδήλωση

στο Ριζόμυλο

Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και γονέων πραγματοποιήθηκε στο Ριζόμυλο η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το άναμμα του δένδρου στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό της Δημάρχου κ. Λαΐτσου, οι μαθητές διασκέδασαν με τους διασκεδαστές που βρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ απέδωσαν τραγούδια των ημερών μέσα σε μια ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει