Στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζομένους του Ιμάντα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:
Εκφράζουμε και σήμερα, και ανεξάρτητα από την απόφαση της εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ και των εκλεγμένων του στους εργαζόμενους της ΙΜΑΣ και τις κινητοποιήσεις τους.
Είναι καθαρό, και με τις απαιτήσεις της ΙΜΑΣ για εκ περιτροπής εργασία ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος, η άρχουσα τάξη, το κεφάλαιο. Αυτές τις πολιτικές της εργοδοσίας στηρίζουν και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, η ΕΕ, η κυβερνητική πολιτική.
Όσες υποσχέσεις και να δώσουν για ανάκαμψη από την κρίση, όσα ψίχουλα κι αν προσφέρουν για να «ρίξουν στάχτη στα μάτια» η επίθεση θα συνεχιστεί. Τίποτα θετικό δεν πρέπει να περιμένει ο λαός μας από «άνωθεν λύσεις», τόσο από τους σημερινούς κυβερνώντες όσο και από τους γνωστούς επίδοξους χαλίφηδες που ήδη προβάρουν κυβερνητικά κοστούμια.
Ένας δρόμος υπάρχει για την ανάκτηση δικαιωμάτων και απωλειών και στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Η οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων, του λαού, η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας με τα άλλα καταπιεζόμενα στρώματα, η σύγκρουση με το κεφάλαιο, με την ΕΕ, με τα κόμματα τους, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και της Λαϊκής Συμμαχίας έχουν ήδη εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τις αρχές του Οχτώβρη σε τοπικό επίπεδο και την 1η Νοέμβρη σε πανελλαδικό συλλαλητήριο. Η θέση μας είναι εκεί, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της ΙΜΑΣ αλλά και για όλους μας προκειμένου να δοθεί μια αποφασιστική απάντηση που θα έχει και συνέχεια. Η ταξική – λαϊκή αντεπίθεση χρειάζεται να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και ξεκάθαρο προσανατολισμό για την εργατική – λαϊκή Εξουσία.