Σταθερή η πορεία του Adrian Darya 1 προς την ΚαλαμάταΣύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Marine Traffic προς την Καλαμάτα κατευθύνεται παρά του περί του αντιθέτου λεγόμενα το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 το οποίο παρακολουθείται στενά από τους αμερικανικούς δορυφόρους. Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που τελικά απέπλευσε από το Γιβραλτάρ όπου κρατείτο από τις βρετανικές αρχές εξ αρχής ενημέρωσε πως ενδιάμεσος σταθμός του στο ταξίδι του για τη Συρία θα είναι η Καλαμάτα. Αμέσως αντέδρασαν οι αμερικανικές αρχές οι οποίες ειδοποίησαν την Αθήνα πως κάθε βοήθεια προς το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο θα θεωρηθεί υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Αμέσως μετά το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει επίσημο αίτημα κατάπλου στην Καλαμάτα του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου. Πλην όμως μία απλή ενημέρωση από το σύστημα Marine Traffic  αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας πως το Adrian Darya 1 από τη στιγμή που εγκατέλειψε το Γιβραλτάρ ακολουθεί μια σταθερή πορεία προς την Καλαμάτα παραπλέοντας σε μεγάλη απόσταση τις ακτές της Αλγερίας με κατεύθυνση το στενό της Μεσσήνης μεταξύ νοτίου Ιταλίας και Σικελίας με τελικό προορισμό την Καλαμάτα.

Για του λόγου το αληθές στις 13. 30 ώρα Ελλάδας το Adrian Darya 1 βρισκόταν ανοιχτά της Αλγερίας στο σημείο που καταδεικνύεται επί του χάρτη. Με κόκκινο χρώμα καταγράφεται η μελλοντική πορεία του σκάφους μέχρι την Ελλάδα. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, 14:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει