Σταματά η χρήση του ελληνικού αλφαβήτου στα ονόματα των κυκλώνων του Ατλαντικού



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 10:27

Να σταματήσει τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου για την ονοματοδοσία των κυκλώνων αποφάσισε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΙΜΟ).

Η αρμόδια επιτροπή του ΠΜΟ έκρινε ότι η περυσινή χρήση ονομάτων από τα ελληνικά γράμματα προκάλεσε σύγχυση και εστίασε την προσοχή περισσότερο στην «εξωτικότητα» των ελληνικών γραμμάτων παρά στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι κυκλώνες. Επιπλέον, θεώρησε ότι το 2020 το «βάφτισμα» κυκλώνων με τα ονόματα «Ζήτα», «Ήτα» και «Θήτα», που ακούγονται παρόμοια στα αυτιά των αγγλόφωνων, προκάλεσε προβλήματα, ιδίως όταν εκδηλώνονταν ταυτόχρονα καταιγίδες με ονόματα από ελληνικά γράμματα.

Το ελληνικό αλφάβητο έχει χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές το 2005 και εννέα φορές το 2020 για την ονοματοδοσία τροπικών κυκλώνων του Ατλαντικού. Ειδικά πέρυσι κρίθηκε αναγκαία η χρήση του, επειδή υπήρχαν πολλοί κυκλώνες και είχαν εξαντληθεί τα προβλεπόμενα λατινικά ονόματα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 10:27



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει