Στα χαρακώματα Κολυνδρίνη – Τσαλίκη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με τη νυν αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφια, Δωροθέα Κολυνδρίνη να προσάπτει στην ανθυποψία της Τζούλια Τσαλίκη άγνοια, σύγχυση και έλλειψη προγράμματος και θέσεων και την κ. Τσαλίκη να καταλογίζει σε εκείνη παραπλάνηση και οικειοποίηση έργων, για τα οποία έχουν φροντίσει άλλοι, ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο στην περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπτες για τον 2ο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Δωροθέα Κολυνδρίνη: «Κάναμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη στη Θεσσαλία»

Μονότονες και κουραστικές πλέον οι προσπάθειες που καταβάλλει η κ. Τζούλια Τσαλίκη να στοιχειοθετήσει τους αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς της, που καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διατύπωνε, ότι δηλαδή η Μαγνησία έχει παραγκωνιστεί και αποτελεί ουραγό στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα τελευταία τρία χρόνια. Ωστόσο η εμμονή αυτή, παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί πλήρεις και αναλυτικές απαντήσεις, εκφεύγει μιας προεκλογικής, έστω και υπερβολικής, αντιπαράθεσης, και παίρνει διαστάσεις συκοφάντησης και αλλοίωσης της πραγματικότητας, με τελικό στόχο την παραπλάνηση των πολιτών.

Παράλληλα ενισχύεται η συλλογική άποψη ότι ο συνδυασμός που εκπροσωπεί η κ. Τσαλίκη, όχι μόνο στερείται προγράμματος και προτάσεων, αλλά ακόμη και αυτής της στοιχειώδους γνώσης της πραγματικότητας που είναι αμείλικτη για όσους είναι περαστικοί από το χώρο της αυτοδιοίκησης και προφανώς επιστρατεύθηκαν για να φέρουν σε πέρας μια κομματική αποστολή.

Ενημερώνουμε λοιπόν την κ. Τσαλίκη και το συνδυασμό της ότι συνολικά είναι ενταγμένα, υλοποιούνται και συνεχίζονται 409 έργα στην Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας (2007-2014), από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής καθώς και από το τομεακό ΕΣΠΑ. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός με την ενίσχυση των ΜΜΕ και τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι 643.747.798,11 ευρώ.

Τα στοιχεία που η ίδια επικαλείται και χαρακτηρίζει σαν αποκαλυπτικά είναι απλώς παλιά, όπως η αντίληψη της για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και έχουν τροποποιηθεί, καθώς εμείς κάναμε πράξη την Ισόρροπη Ανάπτυξη. Η άγνοια φέρνει σύγχυση, και η κ Τσαλίκη θα πρέπει να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μόνο το ΕΣΠΑ, που αξιοποιούμε για να διεκπεραιώσουμε το έργο μας, αλλά και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα

Ο πίνακας που παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικός:

Untitled-1.jpg

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν βλέπουμε μονόπλευρα την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, αλλά έχουμε προγραμματισμό και σχέδιο. Αυτά δηλαδή που λείπουν από τον ανθυποψήφιο συνδυασμό και έδωσαν στον Θεσσαλό πολίτη το συγκριτικό και αξιολογικό κριτήριο, να εκφράσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη, με μια συντριπτική διαφορά, στο πρόσωπο του περιφερειάρχη μας, Κώστα Αγοραστού και στο σύνολο του συνδυασμού του.

Μια εκλογική προτίμηση που θα ολοκληρωθεί με την επαναληπτική εκλογή της Κυριακής στις 25 Μαΐου, προκειμένου από την πρώτη μέρα της νέας μας θητείας, να ξεκινήσει η εφαρμογή του πλήρους και κοστολογημένου προγράμματος μας, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στη Θεσσαλία.

Τζούλια Τσαλίκη: Η παραπλάνηση συνεχίζεται

Η κ. Κολυνδρίνη της οποίας η φωνή δεν έχει ακουστεί ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μιας και δεν έκανε καμία παρέμβαση και περιοριζόταν μόνο στο να υπερψηφίζει ό,τι της έλεγαν, αφού έψαξε ένα εικοσιτετράωρο για στοιχεία που προφανώς αγνοούσε, απάντησε με τον τρόπο που χαρακτηρίζει την ίδια και τον επικεφαλής της παράταξής της:

Με γενικεύσεις, παραπλανώντας, καπηλευόμενοι και οικειοποιούμενοι έργα άλλων για τα οποία δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και συμβολή, όπως τα έργα των τομεακών προγραμμάτων των Υπουργείων και του Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σας ξαναρωτούμε: Είναι ή δεν είναι η Μαγνησία – ο δεύτερος Νομός στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – τελευταίος σε εντάξεις και συμβασιοποιήσεις έργων στο συγχρηματοδοτούμενο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, που είναι αποκλειστικά δική σας αρμοδιότητα; Πώς το δικαιολογείτε αυτό;

Όσο για το πρόγραμμά σας είναι τόσο υπαρκτό, όσο το αόρατο έργο σας ως τώρα.

Δυστυχώς δεν έχετε ούτε μία μελέτη για να ξεκινήσουν έργα της Μαγνησίας στο νέο ΕΣΠΑ. Αντίθετα αγνοήσατε έτοιμα έργα, όπως ο Βόρειος υδρευτικός κλάδος του Παναγιώτικου, η Παράκαμψη Μετοχίου κ.α και δεν λάβατε μέτρα για τα λιμάνια της χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, σας παραθέτουμε τον πίνακα με τα επίσημα στοιχεία της μελέτης που εκπονήθηκε από το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, του οποίου είμαι μέλος, για την Περιφερειακή Στρατηγική Καινοτομίας και Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 – ΘΕΣΣΑΛΙΑ2020.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Η Θεσσαλία δε φαίνεται ν’ αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, τόσο για ελληνικά όσο και για ξένα κεφάλαια, καταλαμβάνοντας την 12η θέση ανάμεσα στις ελληνικές περιφέρειες ως προς το σύνολο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και την 8η θέση ως προς το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Τζ. Τσαλίκη: Η Μαγνησία ουραγός στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα τελευταία 3 χρόνια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει