Στα 315 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά των ξενοδοχείων από την Thomas CookΩς το μεγαλύτερο “κανόνι” στην υποδομή φιλοξενίας της χώρας μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί η κατάρρευση της Thomas Cook αφού σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) η ζημιά διαμορφώνεται στα 315 εκατ. ευρώ, μόνο για τα καταλύματα.

Από τα 9.917 ξενοδοχεία της χώρας, 1.193, εμφανίζονται να συνεργάζονται με τον Όμιλο Thomas Cook το 2019. Πρόκειται για το 12% του ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδος.

Ένα άλλο στοιχείο, που παρουσιάστηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου, καταδεικνύει ότι το 48% των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με την Thomas Cook είναι στην  κατηγορία 1, 2 και 3 αστέρων. Δηλαδή καταλύματα με χαμηλό σχετικά τίμημα και οπωσδήποτε μικρά περιθώρια κέρδους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ζημιές από την κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας είναι πολλαπλάσιες και ίσως αγγίξουν τα 2,5 δισ. ευρώ αν δεν καλυφθούν από άλλους φορείς οι κρατήσεις του 2020 και τελικά λείψουν από το τουριστικό προϊόν της χώρας.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 13:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει