Στα 48 τα κρούσματα στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 06:00

Άλλα 14 μέλη του πληρώματος ιταλικού κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει μεταβεί για επισκευές στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εξέλιξη που αυξάνει σε 48 τον αριθμό των κρουσμάτων, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Χθες Πέμπτη οι Αρχές στη νομαρχία Ναγκασάκι έκαναν λόγο για 34 μέλη του Costa Atlantica, οι διαγνωστικές εξετάσεις των οποίων είχαν επιστρέψει θετικές. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μεταξύ των ναυτικών προκάλεσε έντονη ανησυχία για τον αντίκτυπο στην κοινότητα.

Η κρίση με το κρουαζιερόπλοιο είναι η δεύτερη του είδους στην Ιαπωνία, έπειτα από εκείνη στο Diamond Princess, στη Γιοκοχάμα, πριν από δύο μήνες, όταν διαγνώστηκε πως πάνω από 700 επιβαίνοντες είχαν προσβληθεί. Αυτή τη φορά πάντως, πάνω στο πλοίο βρίσκονται μόνο μέλη του πληρώματός του, συνολικά 623.

Το σκάφος έδεσε στο Ναγκασάκι για να επισκευαστεί από θυγατρική του ομίλου Mitsubishi που ειδικεύεται στις εργασίες του είδους. Η πανδημία του κορωνοϊού ακύρωσε το σχέδιο της πλοιοκτήτριας εταιρείας να επισκευαστεί στην Κίνα, όπως προγραμματιζόταν.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 06:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει