Στελέχη της αντιπολίτευσης στο δικαστήριο αφού πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020, 15:51

Δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία εμφανίσθηκαν σήμερα στο δικαστήριο αφού πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή των λίγων αντιπολιτευόμενων που εξακολουθούν να διαφεύγουν, ενώ περισσότερες μαζικές διαδηλώσεις σχεδιάζονται εναντίον του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Η Όλγκα Κοβαλκόβα, η εκπρόσωπος της υποψήφιας της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια που εξακολουθεί να βρίσκεται στη Λευκορωσία, εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, όπως και ο Σεργκέι Ντιλέφσκι, ο οποίος είχε ηγηθεί απεργιών στο Εργοστάσιο Τρακτέρ του Μινσκ, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χώρας. Αμφότεροι συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα.

Οι δύο είναι ηγέτες του αντιπολιτευόμενου Συντονιστικού συμβουλίου, το οποίο δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον δηλωμένο στόχο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Ο Λουκασένκο χαρακτήρισε το συμβούλιο παράνομη προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας και εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον του.

Το Συντονιστικό συμβούλιο περιλαμβάνει δεκάδες προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, μεταξύ των οποίων η Σβετλάνα Αλεξέγεβιτς, βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, η οποία κλήθηκε για ανάκριση.

Λευκορωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Ντιλέφσκι να κάθεται στο δικαστήριο μέσα σ’ ένα μεταλλικό κλουβί. Φωτογραφίες της Κοβαλκόβα στο δικαστήριο δεν ήταν διαθέσιμες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020, 15:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει