Στην Αθήνα και πάλι οι εκπρόσωποι των ΘεσμώνΤριήμερες συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα. Στο επίκεντρο τίθενται ο νέος προϋπολογισμός για το 2020 και το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και η λίστα εκκρεμοτήτων της 2ης και της 3ης αξιολόγησης. Οι εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης, οπωσδήποτε βαραίνουν εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και το νέο οικονομικό επιτελείο πρέπει να εξασφαλίσει συναίνεση για τις πολιτικές αλλαγές, διαβεβαιώνοντας ότι θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις, που έχουν αναληφθεί και στα προαπαιτούμενα που έχει συμφωνήσει η χώρα.

 

Η παράλληλη αξιολόγηση του ΔΝΤ

 

Στην Αθήνα διεξάγεται και μία δεύτερη παράλληλη αξιολόγηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συλλέγει επικαιροποιημένα στοιχεία ώστε να ολοκληρώσει την έκθεσή του για την Ελλάδα. Η εν λόγω έκθεση θα περιλαμβάνει και ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς (και για τις αγορές που παρακολουθούν τα επόμενα βήματα της χώρας).

 

Το πρόγραμμα

 

Οι συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι με το δημοσιονομικό ζήτημα. Ακολουθούν θέματα των υπουργείων ανάπτυξης και Ενέργειας (κυρίως αδειοδοτήσεων).

Αύριο το πρωί έχουν προγραμματιστεί διαδοχικές επαφές για θέματα δαπανών, υγείας, εργασιακού και κοινωνικής πολιτικής, ενώ το απόγευμα της Τρίτης στο επίκεντρο εισέρχονται τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα.

Την Τετάρτη έχουν οριστεί ραντεβού για τα ενεργειακά ζητήματα, τις αποκρατικοποιήσεις, τη δημόσια Διοίκηση, ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και την τελική “ανασκόπηση” της κατάστασης υπό τον ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα.

Οι συναντήσεις θα γίνονται παρουσία του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου και θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του παλιού υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019, 15:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει