Στην αναμονή 50.000 άνεργοι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την τεράστια αργοπορία ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων για 50.000 θέσεις ανέργων στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος. Την ερώτηση συνυπογράφουν 11 ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής: «Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας είναι ένα πρόγραμμα, στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει προτεραιότητα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, παράλληλα με τη σημαντική ενίσχυση σε προσωπικό για τους Δήμους αλλά και για δημόσιες υπηρεσίες, περιφέρειες, νοσοκομεία κλπ.

Παρότι η προκήρυξη του προγράμματος ήταν έτοιμη προς δημοσίευση παρεμβλήθηκαν οι εκλογές. Η νέα κυβέρνηση με την ευθύνη της αρμόδιας κας Αντωνοπούλου επέλεξε αρχικά να καθυστερήσει τη δημοσίευση της προκήρυξης και τελικά να διχοτομήσει το πρόγραμμα σε δύο σκέλη. Για το μεν πρώτο, που αφορά σε 32.433 θέσεις για τους Δήμους, ενώ υπήρξε η υποβολή 192.571 αιτήσεων από ανέργους προ 3,5 μηνών, ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί τα προσωρινά αποτελέσματα. Για το δε δεύτερο, με 20.000 περίπου θέσεις για νοσοκομεία, περιφέρειες και άλλους δημόσιους φορείς, ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι αιτήσεις. Η πολύμηνη αυτή καθυστέρηση επιδρά αρνητικά στην απορρόφηση 50.000 και πλέον ανέργων που περιμένουν την πρόοδο του προγράμματος.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε σκοπεύετε να ανακοινώσετε τα προσωρινά αλλά και τα οριστικά αποτελέσματα της επιλογής των δικαιούχων για το σκέλος του προγράμματος που αφορά στις 32.433 θέσεις για τους Δήμους;
2. Πού οφείλετε η πολύμηνη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του πρώτου σκέλους του προγράμματος;
3. Πότε πρόκειται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τις περίπου 20.000 θέσεις σε δημόσιους φορείς, περιφέρειες, νοσοκομεία κλπ;» καταλήγει η ερώτηση των 12 βουλευτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει