«Στην αυταρχικότητα της δημοτικής Αρχής, τα χωριά απαντούν με συνελεύσεις κατοίκων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μετά τις Σταγιάτες και την Πορταριά, σειρά πήρε ο Άγ. Βλάσσης στο χορό των συνελεύσεων, με αφορμή το σχέδιο κανονισμού άρδευσης που συντάχθηκε από την ΔΕΥΑΜΒ και δόθηκε για διαβούλευση στα τοπικά συμβούλια, εν αγνοία των κατοίκων των χωριών.

Την Τετάρτη 8/1 έγινε συνέλευση στον Άγ. Βλάσση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 85 του Καλλικρατικού Νόμου 3852/2010, στην οποία οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν να επανέλθει η διαχείριση της άρδευσης στο παλιό καθεστώς, δηλαδή να γίνεται στα χωριά με την ευθύνη Τοπικής Επιτροπής Άρδευσης.

Οι κάτοικοι του χωριού δεν συζήτησαν το σχέδιο κανονισμού, καθότι δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα της ΔΕΥΑΜΒ να είναι ιδιοκτήτης και να εκμεταλλεύεται τα νερά των πηγών και των ρεμάτων, τις δεξαμενές, τους υδραύλακες και όλες γενικά τις εγκαταστάσεις της άρδευσης τις οποίες κατασκεύασε η κοινότητα με δικά της έξοδα και εθελοντική εργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες αποφάσεις πάρθηκαν στις συνελεύσεις στην Πορταριά και τις Σταγιάτες, ενώ αναμένεται να οριστούν από τα τοπικά συμβούλια ημερομηνίες για συνελεύσεις στη Μακρινίτσα, τη Δράκεια, τα Άνω Λεχώνια και την Άλλη Μεριά.

Με αυτό τον αμεσοδημοκρατικό τρόπο, τα χωριά απαντούν στην αυταρχικότητα της Δημοτικής Αρχής την οποία εξακολουθούν να καλούν σε διάλογο πάνω σε όλα τα ζητήματα του νερού, από μηδενική βάση.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει