Στην Βουλή από τον Μεϊκόπουλο τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πηλίου

ΕΡΩΤΗΣΗ κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πηλίου:

Προς τον κ. Υπουργό
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
ΘΕΜΑ : Αυξημένη η επικινδυνότητα του οδικού κυκλώματος προς Ζαγορά
και Ανατολικό Πήλιο

Το οδικό κύκλωμα του Πηλίου, σε όλη του την έκταση παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία πολλές φορές δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις, στην καθημερινότητα των κατοίκων του, των αγροτών και των τουριστών.

Στο Ανατολικό Πήλιο, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή και ιδιαίτερα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο, στη θέση «Καράβωμα», προς την κατεύθυνση από Βόλο για Ζαγορά , αλλά

και στο Ξουρίχτι, προς την κατεύθυνση για Βόλο όπου, εδώ και 2 χρόνια, λόγω των κατολισθήσεων, η διαδρομή γίνεται στη μια λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου.

Έτσι δυσκολεύεται η κυκλοφορία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, πολλές φορές, αναγκάζονται να παραμένουν απομονωμένοι στα χωριά τους.

Για τον ίδιο λόγο δυσκολεύεται και η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών και ιδιαίτερα του αγροτικού συνεταιρισμού μήλων ΖΑΓΟΡΙΝ με ότι αυτό συνεπάγεται σε ότι αφορά την άμεση ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις της αγοράς.

Επιπλέον, λόγω της κακής κατάστασης που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, υποβαθμίζεται και η τουριστική κίνηση (νευραλγικός τομέας για την προώθηση της ελληνικής οικονομίας).

Πρόσφατα, μαθητές και κάτοικοι της Ζαγοράς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη θέση Καράβωμα, προγραμματίζοντας και άλλες κινητοποιήσεις στο μέλλον, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, θα πρέπει να υλοποιήσει επιτέλους τα έργα που εξήγγειλε το τελευταίο διάστημα, για την βελτίωση των δρόμων, γεγονός που έχει τεράστια τοπική και εθνική σημασία για παραγωγικούς και τουριστικούς σκοπούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς–Μουρεσίου, ομόφωνα, με την με αριθμό 306/2012 απόφασή του, προχώρησε στην σύσταση επιτροπής και αντιπροσωπείας του Δήμου αποτελούμενης από δήμαρχο, αντιδημάρχους και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, προκειμένου να διεκδικήσει την λύση του θέματος, δηλαδή να ζητήσει την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων και τη χρηματοδότηση στο εθνικό οδικό κύκλωμα Πηλίου.

Επειδή, παρόλες τις εξαγγελίες των κυβερνώντων, ουσιαστικά, το οδικό κύκλωμα του Ανατολικού Πηλίου παραμένει χωρίς αξιόλογες παρεμβάσεις .
Επειδή, τα προγραμματισμένα έργα από τη μεριά της Περιφέρειας Μαγνησίας, στη θέση Καράβωμα και στο Ξουρίχτι, έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν πραγματοποιούνται.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  • Τι μέτρα θα λάβει για την ολοκλήρωση των έργων στις πιο πάνω περιοχές, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου;
  • Τι μέτρα θα λάβει για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού κυκλώματος Πηλίου ;

Αθήνα, 10/2/2013

Ο ερωτών

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Ν. Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει