Στην Ελλάδα 200.000 τεστ αντισωμάτων δωρεά του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 14:26

Με τη μεσολάβηση της αμερικανικής πρεσβείας παραδίδονται στην Ελλάδα 200.000 τεστ αντισωμάτων, η αγορά των οποίων καλύφθηκε από τη δωρεά του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας στον τομέα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε  ότι «η συνεργασία των δύο κυβερνήσεων μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα τεστ, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να τα χρησιμοποιήσουν για επιδημιολογικούς σκοπούς». Τα τεστ αντισωμάτων είναι της εταιρείας Abbott και θα τα παραλάβει το υπουργείο Υγείας με δωρεά της οικογένειας του Γιώργου Προκοπίου. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον κ. Κικίλια, «για τον αποτελεσματικό τρόπο που η χώρα χειρίστηκε την πανδημία, κάτι που ενίσχυσε τη διεθνή της φήμη. Συγχαρητήρια στο ηρωικό υγειονομικό προσωπικό. Οι ΗΠΑ και οι αμερικανικές εταιρείες πάντα σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα» τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, 14:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει