Στην Κύπρο ο Δένδιας ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών ΥποθέσεωνΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 16:41

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στο πλαίσιο των τακτικών επαφών Λευκωσίας- Αθήνας θα έχει επαφές αύριο το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σχετικό δελτίο Τύπου του κυπριακού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί θα έχουν αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός ενεργειών και δράσεων υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς και σε σχέση με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Βρυξελλών για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, υπό το φως των συνεχιζόμενων προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων τους, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 17.00).

Σημειώνεται πως ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (4/12) από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, 16:41Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει