Στην Κύπρο ο υπ. Εθνικής Άμυνας για την 60ή επέτειος ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Μεγαλόνησου 


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 08:37

Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί, στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στην καθιερωμένη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στη Λευκωσία θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς. 

Παρόντες θα είναι επίσης ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας, στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard. 

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών. 

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης πλαισιωμένος από τον υπουργό ‘Αμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι ‘Αμυνας ξένων χωρών. 

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, έπειτα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, 08:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει