Στην περιοχή του Βόλγκογκραντ έπεφταν «μεταλλικά αντικείμενα» από τον ουρανό
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, 18:42

Θραύσματα από άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα έπεσαν στην περιοχή Γιελάνσκι της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ, μετέδωσε το τοπικό μέσο V1, επικαλούμενο φωτογραφίες αυτοπτών μαρτύρων που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά από τα θραύσματα βρέθηκαν σε αγρούς, άλλα σε εξωτερικό χώρο κατοικίας. Στα βίντεο, που έστειλε ένας αναγνώστης στην εφημερίδα, φαίνεται πώς τον ουρανό διασχίζει ακόμα ένα «άγνωστο αντικείμενο» που θυμίζει πύραυλο.

«Αυτό είναι ο τρίτος πύραυλος που πέταξε ήδη, απλώς πύραυλος! Μόλις τώρα, που έφτασα στο κατάστημα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η κύρια Διεύθυνση του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής του Βόλγκογκραντ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό και συνέστησε στους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο Άμυνας. Οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν στα πλάνα ότι στο σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό υπήρχαν υπάλληλοι της διαχειρίστριας εταιρείας του ενεργειακού δικτύου Rosseti-Yug.

 

Ο πρόεδρος του αγροτικού οικισμού Ντουπόφσκι, Αλεξέι Γκόλεφ, ανέφερε την πτώση θραυσμάτων στην περιοχή Γιελάνσκι της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ.

«Ευτυχώς, νεκροί και τραυματίες λόγω της κατάστασης δεν υπάρχουν. Αυτό συνέβη στις 9 το πρωί. Κάτι έπεσε στα χωράφια, και κάτι άλλο στον χώρο μιας ιδιόκτητης κατοικίας, έχει υποστεί ζημιές ένα υπόστεγο. Τι είδους είναι αυτά τα θραύσματα, προς το παρόν δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστούν. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, περιμένουμε τους στρατιωτικούς», δήλωσε ο ίδιος.

Η διοίκηση της περιοχής Γιελάνσκι επιβεβαίωσε στο ρωσικό μέσο RBK την πτώση από τον ουρανό «μεταλλικών αντικειμένων».

«Το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου του 2022, στον αριθμό τηλέφωνου έκτακτης βοήθειας 112, αναφέρθηκε η πτώση, στην περιοχή του Δήμου Γιελάνσκι, μεταλλικών αντικειμένων. Η πληροφορία διαβιβάστηκε στην τοπική αστυνομία, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών και σε άλλες υπηρεσίες για να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες. Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Στα εν λόγω συμβάντα κανένας δεν τραυματίστηκε, δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σημαντικές από κοινωνικής απόψεως υποδομές» , δήλωσε στο RBK.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, επιβεβαίωσαν στους δημοσιογράφους του V1 ότι πράγματι κάτι έπεσε, ωστόσο «προσώρας κανείς δεν γνωρίζει» τι συγκεκριμένα.

Κατά την άποψη των δημοσιογράφων, τα θραύσματα που έπεσαν θυμίζουν οπτικά πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς από την οικογένεια των πυραύλων τύπου Х-101 / Х-102 – AS-23 KODIAK.

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει