Στην Πρίστινα την Τετάρτη ο Ν. ΔένδιαςΕπίσκεψη στην Πρίστινα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο Βιόσα Οσμάνι, καθώς και από τον Μπέσνικ Μπισλίμι, πρώτο αντιπρόεδρο, αρμόδιο για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση και ανάπτυξη, καθώς και επικεφαλής Διαπραγματευτή στον Διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει κοινή συνάντηση με εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στην Πρίστινα (UNMIK, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΑΣΕ, EULEX, Γραφείο ΕΕ/EUSR, KFOR και πρέσβεις χωρών Quint, ήτοι Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ και Ιταλίας).

Επιπλέον, προγραμματίζεται κοινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με την υπουργό Παιδείας, Επιστημών, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, Αρμπέριε Ναγκάβτσι, και τον υπουργό Πολιτισμού, Νεολαίας & Αθλητισμού, Χαργιούλα Τσέκου.

Tέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι. Μετά το πέρας συνάντησης ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να εστιάσουν στη συνεργασία Αθήνας-Πρίστινας σε ποικίλους τομείς, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός, επιστήμες, υγεία, παιδεία και τουρισμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επιπλέον, στην ατζέντα των συνομιλιών θα συμπεριληφθούν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι εξελίξεις ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών συνάντησε την Κοσοβάρα υπουργό Εξωτερικών Ντονίκα Γκερβάλα Σβαρτς -η οποία θα απουσιάζει αύριο- στο περιθώριο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών (Απρίλιος), ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή της στην Αθήνα τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Ιούνιο του 2021 και τον Οκτώβριο του 2020.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει