Στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στο Βόλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην προσυνεδριακή εκδήλωση διαλόγου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιείται στο Βόλο, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στην ατζέντα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων θέματα απασχόλησης, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, καθώς και υγείας.

«Είμαστε παρόντες στην προσπάθεια της χώρας μας, δεν σκύψαμε το κεφάλι στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν, ούτε θα σκύψουμε το κεφάλι στις δυσκολίες που μπορεί να έρθουν» τόνισε ο κ. Αγοραστός για να προσθέσει με νόημα: «είμαι αισιόδοξος αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστής. Δεν προφητεύω μεγάλα δεινά, ούτε περιμένω μεγάλες λύσεις, αλλά ο προγραμματικός λόγος στην Ελλάδα της κρίσης, οφείλει να μην εστιάζει μόνο στο «τι» θέλουμε να πετύχουμε αλλά κυρίως «πως» θα το πετύχουμε».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εστίασε επίσης στην ανάγκη «δημιουργίας από την κοινωνία ένα κινήματος, ιδεολογικού, πολιτικού και κοινωνικού, το οποίο θα στηρίζεται σε αρχές και όχι σκοπιμότητες που θα υπηρετούν τη δύσκολη αλήθεια και όχι την εύκολη δημαγωγία», συμπληρώνοντας πως ο στόχος των αιρετών είναι «να διεκδικούν τα καλύτερα για την αυτοδιοίκηση και όχι ο ένας από τον άλλο».

Για το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας και το επισιτιστικό πρόγραμμα, υποστήριξε πως ο συνολικός του προϋπολογισμός είναι μικρός για τις δράσεις που χρειάζεται να καλυφθούν, ενώ συμπλήρωσε πως «πάγια θέση μας είναι να βρεθούν θέσεις εργασίας και όχι να δίνονται πακέτα ελεημοσύνης για να βγαίνουν ορισμένοι φωτογραφίες με τις σακούλες στα χέρια». «Αυτό όμως, συνέχισε ο κ. Αγοραστός, δε σημαίνει πως θα αγνοήσουμε τις έκτακτες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία». Για το ίδιο ζήτημα, πρόσθεσε ότι σημασία δεν έχει το ποιος θα τεθεί επικεφαλής, αλλά « να φτάσει στον πολίτη, να επωφεληθεί με αξιοπρέπεια».

Τέλος, έστειλε σαφές μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες με τη διαβεβαίωση ότι «ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της αυτοδιοίκησης ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας».

Οι προσυνεδριακές εργασίες πραγματοποιούνται ενόψει του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ , στις αρχές του ερχόμενου Μαΐου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει