Στην τουριστική έκθεση "World Travel Market” ο Δήμος Σκιάθου

Με την διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market που διεξήχθη στο Λονδίνο από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2015 και αποτελεί την κορυφαία έκθεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού παγκοσμίως, ο Δήμος Σκιάθου έκλεισε τον ετήσιο κύκλο συμμετοχών του σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού με σκοπό την διαφήμιση και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος.

5.000 εκθέτες από 180 περίπου χώρες του κόσμου και πάνω από 50.000 υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, εκπρόσωποι κρατών, διεθνής τύπος, bloggers κλπ συναντήθηκαν στο πολυτελές εκθεσιακό κέντρο ExCel Center του Λονδίνου για να ανταλλάξουν απόψεις και να συνάψουν συμφωνίες. Είναι η έκθεση που κατά την διάρκειά της στην ουσία κλείνει μία σεζόν(2015), αλλά ταυτόχρονα ανοίγει μία άλλη (2016) καθώς στη World Travel Market σφραγίζονται οι σημαντικότερες συμφωνίες αποτελώντας το βαρόμετρο για την καινούργια τουριστική περίοδο.

Η Σκιάθος συμμετείχε στη World Travel Market με δικό της περίπτερο ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ. Το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκε κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης η Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.Αγοραστός καθώς και tour operators των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως.

Τις πρώτες τρεις ημέρες κλείστηκαν όλες οι σημαντικές συμφωνίες, ενώ η τελευταία ήταν ημέρα κοινού. Αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε κατά την διάρκεια της έκθεσης από Tour Operator και ξενοδόχους της Σκιάθου για να καλυφθεί το κενό των 8000 θέσεων που άφησε η εταιρεία Cosmos εγκαταλείποντας το πρόγραμμά της στην Σκιαθο. Το κενο καλύφθηκε 100% απο την εταιρεία Thomas Cook η οποία για την τουριστική περίοδο 2016 δρομολογεί 3 νεες πτήσεις απο Αγγλία ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των αφίξεων απο 23.000 περίπου πέρισυ, σε 35.000 φετος εκ των οποίων οι περίπου 10.000 θα ειναι (flight only customers), θα έχουν την δυνατότητα δηλαδή να διαλέξουν τα καταλύματα τους, αντίστοιχο με αυτό που προσφέρουν και οι low cost εταιρείες. Επίσης σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με όλες τις πτήσεις στις αρχές Μαΐου(εναντι μολις 2 περυσι), αλλά και η επέκταση του προγράμματος για μια εβδομάδα τον Οκτώβριο.

Γενικότερα μετά το πέρας της έκθεσης υπήρχε πολύ μεγάλη αισιοδοξία και τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά για την τουριστική περίοδο του 2016 με τη προυπόθεση φυσικά να υπάρχει οικονομική σταθερότητα.Το Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ.Παναγιώτης Διολέττας. Επίσης το περίπτερο της Σκιάθου υποστήριξαν με την παρουσία τους ο κ.Αλέξανδρος Ευσταθίου, οι κ.Άρης & Πέτρος Δερβένης, ο κ.Στέργιος Στερεόπουλος, ο κ.Αντώνης Μανιάτης και ο κ.Γεώργιος Πρέκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει