«Στη Βενεζουέλα η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η Λατινική Αμερική»

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 22:32

Ν. Δένδιας: «Στη Βενεζουέλα η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η Λατινική Αμερική»

Στην επιδείνωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στη Βενεζουέλα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του στη διαδικτυακή Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών προς Αλληλεγγύη στους Βενεζουελάνους Πρόσφυγες και Μετανάστες, που διοργάνωσε ο Καναδάς σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).

Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας «ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που βίωσε ποτέ η περιοχή της Λατινικής Αμερικής», με μαζική μετανάστευση Βενεζουελάνων στις γειτονικές τους χώρες.

«Και όπως συμβαίνει συνήθως, η κρίση επηρεάζει ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των κοριτσιών της Βενεζουέλας που αγωνίζονται να ακουστούν οι φωνές τους», σημείωσε.

«Όλο και περισσότερο περιθωριοποιημένες, δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν πλέον την πλειονότητα των εκτοπισθέντων», ανέφερε.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών είναι απαραίτητο να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση, ενώ χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης της Κολομβίας να προσφέρει στους μετανάστες της Βενεζουέλας καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Επεσήμανε σχετικά ότι και η Ελλάδα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με το πολύπλοκο πρόβλημα της αντιμετώπισης τεράστιων μεταναστευτικών ροών, φιλοξενώντας ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

«Γνωρίζουμε λοιπόν πάρα πολύ καλά την πολυπλοκότητα του ζητήματος», ανέφερε και κατέληξε υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλληλεγγύης και παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες από την Βενεζουέλα, καθώς και τη σημασία αντιμετώπισης των αιτιών της κρίσης προς επίτευξη μίας διαχρονικής πολιτικής λύσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021, 22:32

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει