Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 13:06
Στη Βουλή διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης η δικογραφία για την υπόθεση Novartis η οποία συμπεριλαμβάνει το εισαγγελικό αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.
Η διαβίβαση της δικογραφίας σηματοδοτεί την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Η κίνηση των εισαγγελικών Αρχών να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή όχι με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών -υπενθυμίζεται ότι η Βουλή συγκρότησε ήδη από 2018 επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης- αλλά με αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας διαφοροποιεί τα βήματα που θα ακολουθήσουν σε σχέση με το 2018.
Η δικογραφία θα πρωτοκολληθεί και θα διανεμηθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες οι οποίες εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας η οποία και θα επιληφθεί σε πρώτη φάση της δικογραφίας.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, 13:10