Στη Βουλή η πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την εισαγωγή οικονομικού μαθήματος στη Β΄ ΛυκείουΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:58

Την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την εισαγωγή του μαθήματος «Αρχές Οικονομίας» ως μάθημα Γενικής Παιδείας στη Β’ Λυκείου φέρνει στη Βουλή με αναφορά του προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής του Ο.Ε.Ε. και θεωρώντας ότι η οικονομική γνώση καθίσταται ιδιαίτερα σήμερα επιτακτική ανάγκη, το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητάει επανεξέταση της πρότασής του, καθώς η παλαιότερη επιστολή του (10.12.2020) με θέμα την εισαγωγή μαθήματος Οικονομικών στη Β΄ τάξη του Γενικού Λυκείου δεν έτυχε καμίας απόκρισης (!).

Με επιστολή του, που απευθύνει προς την υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. περιγράφει τη διαρκή συρρίκνωση της οικονομικής εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο μέσω της κατάργησης μαθημάτων, της μείωσης ωρών διδασκαλίας και της κατάργησης ενοτήτων σε μαθήματα οικονομικής θεματολογίας, η οποία έχει οδηγήσει τους μαθητές να μη γνωρίζουν βασικές έννοιες των Αρχών της Οικονομίας.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητάει απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή της στην πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 12:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει