Στη Βουλή το δημοσίευμα του zougla.gr για τον παιδοχειρουργό στη Λαμία
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020, 09:47

Στη Βουλή έφθασε το θέμα που ανέδειξε το zougla.gr αναφορικά με τον μοναδικό παιδοχειρουργό στο νοσοκομείο Λαμίας ο οποίος τοποθετήθηκε σε ομάδα γιατρών για φροντίδα των ασθενών με Covid-19.

Το δημοσίευμα, που έφερε τίτλο «Θέατρο του παραλόγου με τον μοναδικό παιδοχειρουργό στο νοσοκομείο Λαμίας», έφθασε στη Βουλή μέσω ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. 

Στην ερώτησή του, ο κ. Βελόπουλος αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Σύμφωνα με αναστατωμένους γονείς της Φθιώτιδας και σύμφωνα με δημοσίευμα του διαδικτύου, της 7ης Δεκεμβρίου 2020, στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν υπάρχει παιδοχειρουργός. Αν και υπάρχει ένας και μοναδικός παιδοχειρουργός με αυτήν την ειδικότητα στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολών, ο εν λόγω αναγκάστηκε να αφήσει το πόστο του και να συμμετάσχει στην ομάδα που φροντίζει ασθενείς με Covid-19, με αποτέλεσμα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου, που αφορούν ανήλικους ασθενείς, να πρέπει να διακομίζονται είτε στην Αθήνα, είτε στη Λάρισα.

»Ο συγκεκριμένος παιδοχειρουργός διορίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας τον Ιανουάριο του 2020, δεδομένου ότι, μέχρι τότε, δεν υπήρχε χειρουργός παίδων στο νοσοκομείο. Το παράδοξο είναι ότι, ο γιατρός αυτός δεν έχει χειρουργήσει ποτέ, καθώς, σε κάποια περιστατικά που προέκυψαν, οι αναισθησιολόγοι του Ιδρύματος επικαλέστηκαν αδυναμία να χορηγήσουν γενική αναισθησία σε παιδιά μέχρι 16 ετών, επειδή δεν είχαν τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις. Έτσι, ορίστηκε χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια και, όταν χρειαστεί, να συνδράμουν. Ο εν λόγω γιατρός αιτήθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να δοθεί λύση στο εν λόγω θέμα, αλλά αντ΄ αυτής, η Διοίκηση τον όρισε ως γιατρό αποκλειστικής φροντίδας ασθενών με «Covid-19» και τον ενέταξε σε σχετική ομάδα ιατρών.

»Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

»Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

»Προτίθεσθε να επαναφέρετε τον εν λόγω παιδοχειρουργό στα καθήκοντα του, προκειμένου να παρέχει ο τελευταίος τις υπηρεσίες του στον αντίστοιχο τομέα, ως οφείλει, οι οποίες απορρέουν από τη θέση στην οποία διορίστηκε και συνάμα να ενισχύσετε το Νοσοκομείο Λαμίας με επιπλέον εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, εφοδιασμένο με τις απαραίτητες γνώσεις του κλάδου της αναισθησιολογίας για ηλικίες κάτω των 16 ετών, ώστε να μη δυσλειτουργεί το νοσοκομείο και να μην προκύπτουν ακατάλληλες συνθήκες παροχής ιατρικής φροντίδας στους ανήλικους ασθενείς;».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει