Στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο ΚάιροΑνακοίνωση σχετικά με τον δράστη που προκάλεσε το θάνατο σε 22 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 47, εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο έναν 24χρονο μέλος της οργάνωσης Χασμ (στα αραβικά σημαίνει αποφασιστικότητα), που συνδέεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Πρόκειται για τον Αμπντελραχμάν Μαχμούντ Αμπντελραχμάν, ο οποίος ζούσε στην περιοχή του Φαγιούμ και πυροδότησε την έκρηξη έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου του Καΐρου την περασμένη Κυριακή.

Πρόκειται για μία ανακοίνωση που στηρίζεται στις ενδελεχείς έρευνες της αστυνομίας που επιβεβαιώνεται από την αντιστοίχιση του γενετικού αποτυπώματος των υπολειμμάτων του πτώματος που βρέθηκε στη σκηνή της έκρηξης με τα μέλη της οικογένειάς του.

Να σημειωθεί ότι το 2018 ο Αμπντελραχμάν είχε διαφύγει ενός εντάλματος σύλληψης.

Οι αρχές ασφαλείας ανακάλυψαν δύο κρυψώνες στο Κάιρο και το Φαγιούμ όπου έκρυβαν τον οπλισμό τους, όπου και στις δύο περιπτώσεις ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρομοκράτες, σκοτώνοντας συνολικά 13 μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι αιγυπτιακές εφημερίδες μεταδίδουν τις φωτογραφίες του βασικού δράστη της επίθεσης και πολλών μελών που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στις δύο κρυψώνες όπου είχαν καταφύγει.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019, 01:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει