Στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν – Αποσύρονται οι κατηγορίες σε βάρος τουΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, 23:15

Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, θα μετακομίσει στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, για τον τερματισμό της ένοπλης ανταρσίας που είχε ηγηθεί ο Πριγκόζιν εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η Κρεμλίνο.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το BBC, μεταδίδουν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Πριγκόζιν αποσύρονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με το BBC, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι οι μισθοφόροι της Βάγκνερ που επιθυμούν να υπογράψουν σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας μπορούν να το κάνουν και οι μαχητές που συμμετείχαν στη σημερινή εξέγερση δεν θα διωχθούν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ακόμη ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Νωρίτερα ο Πριγκόζιν συμφώνησε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, καθώς και σε διακοπή της πορείας των μαχητών της Wagner προς τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λουκασένκο και Πριγκόζιν διήρκεσαν όλη την ημέρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου της Λευκορωσίας.

Παράλληλα, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στο τραπέζι έπεσε και μάλιστα επήλθε και συμφωνία που εγγυάται την ασφάλεια των μαχητών της Wagner.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023, 23:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει