Στη Μάλτα έφθασε το πλοίο της ΜΚΟ Sea-Eye που μεταφέρει 62 μετανάστεςΟι 62 μετανάστες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι εδώ και 11 ημέρες στο πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye έφθασαν το Σάββατο στη Μάλτα, έπειτα από την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας μετεγκατάστασης με τη συνδρομή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και του Λουξεμβούργου.

Αφού επιβιβάστηκαν, ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά, σε ένα πλοίο του λιμενικού της Μάλτας, οι μετανάστες αφίχθησαν λίγο μετά τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) στο λιμάνι της Βαλέτας, όπου θα ξανασυναντηθούν με δύο γυναίκες της ομάδας τους, οι οποίες χρειάστηκε να απομακρυνθούν νωρίτερα για ιατρικούς λόγους.

Κατόπιν, «κανείς τους δεν θα παραμείνει στη Μάλτα, που δεν μπορεί να σηκώνει ολομόναχη αυτό το φορτίο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, ανακοινώνοντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη συμφωνία.

Η Γαλλία δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει 20 μετανάστες και η Γερμανία γνωστοποίησε σήμερα ότι θα υποδεχθεί έως 26.

Μεταξύ των 64 μεταναστών βρίσκονται 12 γυναίκες και 2 παιδιά, ηλικίας 1 και 6 ετών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 20:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει