Στη Μόσχα το 2% των κατοίκων έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 20:49

Περίπου το 2% των κατοίκων της Μόσχας, ήτοι πάνω από 250.000 άνθρωποι, έχει προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, ανέφερε σήμερα η δημοτική αρχή της ρωσικής πρωτεύουσας, επικαλούμενη τα αποτελέσματα των τεστ.

«Σύμφωνα με διαγνωστικά τεστ που διεξήχθησαν σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι περίπου 2% του συνολικού πληθυσμού της πόλης» έγραψε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στο μπλογκ του.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερα από 114.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού εκ των οποίων 57.300 στη Μόσχα, το επίκεντρο της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο πληθυσμός στη Μόσχα αντιπροσωπεύει 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους, όμως οι πραγματικοί αριθμοί είναι υψηλότεροι.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι η Μόσχα αύξησε σημαντικά τις δυνατότητές της να υποβάλλει σε εξετάσεις τους κατοίκους της τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας πως η πόλη κατάφερε να «περιορίσει τη διασπορά της επιδημίας» χάρη στην ενίσχυση των κανόνων καραντίνας και άλλα μέτρα.

Επανέλαβε, εντούτοις, ότι η Μόσχα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση της επιδημίας.

«Η απειλή συνεχίζει να εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 20:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει