Στη Νέα Υόρκη η υπουργός Παιδείας, Νίκη ΚεραμέωςΜε διπλό σκοπό μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Από τη μία, θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Σύνοδο της Δράσης για το Κλίμα 2019, ως ομιλήτρια στο προσυνέδριο του ΟΗΕ με θέμα τον ρόλο της εκπαίδευσης στην προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Από την άλλη, θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο μίας «καμπάνιας εξωστρέφειας», όπως τη χαρακτηρίζει το υπουργείο, με στόχο τις διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η κ. Κεραμέως έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με την αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού των ΗΠΑ, Marie Royce, τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Εκπαίδευσης, Allan Goodman, τον πρόεδρο της AFS Intercultural Programs, Daniel Obst, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Αμερικής, τον Επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Columbia University, Ιωάννη Μυλωνόπουλο, καθώς επίσης και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ακόμη, η υπουργός θα επισκεφθεί το σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας και το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, έχει οργανωθεί από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Νέας Υόρκης ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα, κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», όπου έχουν προσκληθεί οι Έλληνες ανταποκριτές στον ΟΗΕ (από Ν. Υόρκη και Ουάσιγκτον), μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής από Ελλάδα που θα βρίσκονται ήδη στη Νέα Υόρκη, καθώς και ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ Ν. Υόρκης (ομογενειακά- έντυπα και ηλεκτρονικά).

Την Τρίτη, η υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη 2η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Υπουργών Παιδείας για την Εκπαίδευση.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 05:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει