Στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 10:02

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, χθες, Τρίτη 18 Μαΐου, στη σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής του NATO σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, που διεξήχθη στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Όπως ανακοινώθηκε, στη σύνοδο συζητήθηκαν οι διεργασίες για το «ΝΑΤΟ 2030», τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις της Συμμαχίας, καθώς και η κατάσταση στην Ουκρανία και τη Γεωργία.

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος ενημέρωσε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ για την προετοιμασία της συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε διμερείς επαφές με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, ναύαρχο Εμίλ Εφθίμοφ και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, υποστράτηγο Βάσκο Γκζουρτσινόφσκι, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021, 10:02Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει