Στη φυλακή για την υπόθεση Siemens η Μάρθα Καραβέλα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 13:24

Όχι στην κατ’ οίκον έκτιση της ποινής της είπε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Siemens, στη Μάρθα Καραβέλα, η οποία ζήτησε, λόγω ηλικίας, να μην κρατηθεί στη φυλακή, αλλά να εκτίσει τα 13 χρόνια κάθειρξη που της επιβλήθηκαν στο σπίτι της. 

Το δικαστήριο έκρινε πως για τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας Χρήστου Καραβέλα, φυγόποινου πλέον μετά την καταδίκή του, δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πρόνοια του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ’ οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους. 

Οι Εφέτες αποδέχθηκαν την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία θεώρησε την κυρία Καραβέλα, που ήδη έχει μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων. 

Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίζεται από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης ως ιδιαίτερα σκληρή χωρίς επαρκή αιτιολογία με δεδομένο, όπως τονίζουν οι συνήγοροι της, πως η κ Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια. 

Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες, τρεις είναι οι κρατούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης της γερμανικής εταιρίας με τον ΟΤΕ. Πλην της κ. Καραβέλα, κρατούμενοι είναι επίσης το πρώην στέλεχος της Siemens Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην στέλεχος του Οργανισμού Γιώργος Σκαρπέλης. 

Η επόμενη και τελευταία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό συνεδρίαση του δικαστηρίου, θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

 οπότε και θα αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 13:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει