Στις Βρυξέλλες ο υπ. Εξωτερικών της Κύπρου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 10:32

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στo Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο, θα πραγματοποιηθούν ξανά με φυσική παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών.

Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να βρεθεί η Τουρκία, για την οποία θα διεξαχθεί μια στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση, υπό το φως -μεταξύ άλλων- και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι υπουργοί Εξωτερικών θα ενημερωθούν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στην ‘Αγκυρα, και θα έχουν ακολούθως την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί της προοπτικής οποιουδήποτε περαιτέρω διαλόγου μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.

Περαιτέρω, οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε μια σειρά από θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη, της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή, το Χονγκ Κονγκ και τη Βενεζουέλα, ενώ αναμένεται να συζητήσουν και για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορvνοϊού στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020, 10:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει