Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 202η επέτειο από την απελευθέρωση της Καλαμάτας ο Παναγιωτόπουλος“Από το παράδειγμα, την αυτοθυσία, την προσφορά, τον αγώνα των ηρώων του 1821, προσπαθούμε να εμπνευστούμε και να αντλήσουμε δύναμη, ώστε να συνεχίζουμε την προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε και στις προκλήσεις, τα προβλήματα και ενίοτε τις απειλές ενός σύγχρονου γεωπολιτικού περιβάλλοντος που είναι ιδιαίτερα σύνθετο, περίπλοκο και ασταθές. Έχοντας όμως κατά νου αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα γεγονότα, αυτούς τους αγώνες, αισθανόμαστε δύναμη κι εμείς και περισσότερη σιγουριά για να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την προσπάθεια”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Καλαμάτα όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο από την Απελευθέρωσή της.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου έγινε προσκλητήριο οπλαρχηγών που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821 και στην έναρξη του Ιερού Αγώνα.

Στεφάνια κατέθεσαν στο Ηρώο Πεσόντων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης ως αναπληρωτής του δημάρχου.

Ακολούθησαν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, η αναπαράσταση της απελευθέρωσης και η παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε τα εξής:

– “Μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο για να λειτουργήσει το κέντρο Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από τη στρατιωτική ηγεσία, με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας.

– Τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας – ει δυνατόν στις 20 Μαΐου – το πρώτο αεριωθούμενο ιταλικής κατασκευής αεροσκάφος (Μ-346), ένα από τα δέκα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των Ικάρων μας. Η εκπαίδευση των Ικάρων, αυτής της ποιότητας των Ικάρων, γι’ αυτής της ποιότητας την Πολεμική Αεροπορία, πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτη και νομίζω ότι το πρώτο αεριωθούμενο που θα έρθει τον άλλο μήνα στην Καλαμάτα, θα συμβάλει πολύ σε αυτήν την προσπάθεια.

– H πρόσκτηση των F-35 αναμένεται να εξελιχθεί στα διαδικαστικά της κομμάτια, γιατί θα περάσουν χρόνια ώσπου να τα πάρουμε, τις επόμενες μέρες”. Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει