Στις ευρωεκλογές δεν θα υπάρχει χαλαρή ψήφος«Η ΝΔ επιδιώκει μια στρατηγική νίκη-πρόκριμα της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας επίσης ότι «γι΄ αυτό σε αυτές τις ευρωεκλογές δεν θα υπάρχει χαλαρή ψήφος». Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ συμπληρώνει ακόμα ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα καθορίσουν, σε σημαντικό βαθμό, το μέλλον της Ευρώπης».

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος, με αφορμή την επίσκεψής του στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος στην ετήσια γιορτή του Λευκού Οίκου και του Αμερικάνου Προέδρου για την ελληνική ημέρα Ανεξαρτησίας σημειώνει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε μια σειρά συναντήσεων που θα έχει θα μεταφέρει «ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης και εμβάθυνσης των ελληνοαμερικάνικων σχέσεων, τις οποίες» όπως υπογραμμίζει «η ΝΔ παραδοσιακά αντιμετωπίζει ως στρατηγικής σημασίας και πυλώνα εξωτερικής πολιτικής».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφορικά με το ζήτημα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, με αφορμή και τις ενεργειακές εξελίξεις το χαρακτηρίζει «σημαντικό ζήτημα» και δηλώνει ότι θα το θέσει στις συναντήσεις που θα έχει στις ΗΠΑ» ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει: «Η αντίθεσή μας στη Συμφωνία είναι γνωστή και στις ΗΠΑ. Άλλωστε τις ίδιες θέσεις, τα ίδια επιχειρήματα που διατυπώνουμε στο εσωτερικό, υποστηρίζουμε και στο εξωτερικό».

Ερωτηθείς για τα θέματα της Οικονομίας, ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η οικονομική και κοινωνική όρασή τους έχει αλλοιωθεί από την έπαρση της εξουσίας» ενώ για την πρόσφατη έξοδο στις αγορές με την έκδοση 10ετούς ομολόγου την χαρακτηρίζει «θετικό βήμα» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι είναι «καθυστερημένη, μικρή και ακριβή».

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του πρωθυπουργού στην Κεντροαριστερά, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «τα δήθεν ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν τους πολίτες που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ως πολιτικό προϊόν που έχει χαλάσει πολύ πριν την ημερομηνία λήξης του».

Τέλος, ερωτηθείς εάν στη ΝΔ υπάρχουν δύο πόλοι, οι μετριοπαθείς και οι ακραίοι ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει: «Ο πρόεδρος δίνει πάντα τον τόνο. Από κει και πέρα ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο και ύφος να πολιτεύεται με βάση τα δικά του προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά».

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019, 12:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει