Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ ΜπορέλΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 20:12

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου με το ζήτημα της ενέργειας να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας.

Στις 7 Φεβρουαρίου, ο κ. Μπορέλ θα έχει διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει επείγοντα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας και να επιβεβαιώσει εκ νέου την ισχύ της διατλαντικής εταιρικής σχέσης σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια διπλωματία.

Στη συνέχεια, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα προεδρεύσει μαζί με την Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον του Συμβουλίου Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ από την πλευρά της ΕΕ μαζί τον Υπουργό Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν και την Υπουργό Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ, από την πλευρά των ΗΠΑ.

Το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ θα είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση με στόχο την επιτάχυνση μιας δίκαιης και καθαρής ενεργειακής μετάβασης στην κλιματική ουδετερότητα για τους πολίτες της ΕΕ, των Ηνωμένων Πολιτειών και όλου του κόσμου. Η εκδήλωση έρχεται σε μια κομβική στιγμή για την αντιμετώπιση του ενεργειακού εφοδιασμού για την αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας φυσικού αερίου και των ασταθών τιμών.

Στις 8 Φεβρουαρίου Ζοζέπ Μπορέλ θα μιλήσει στην εναρκτήρια εκδήλωση της σειράς Jean Monnet Conversations, που συνδιοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ, τη Γαλλική Πρεσβεία και το The Atlantic.

Τέλος, αναμένεται να συναντηθεί επίσης με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022, 20:12Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει