Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις εμβολιασμένων στην εστίαση

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 09:26

Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις εμβολιασμένων στην εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 12:30 αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για την εξειδίκευση των μέτρων. Το σχέδιο αφορά τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι σε καφέ και εστιατόρια όσον αφορά στους εμβολιασμένους και μη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κεντρική ιδέα θα είναι ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ότι αφορά την κουβέντα που γίνεται για τα καταστήματα εστίασης σε σχέση με αυτό, είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Τέλος, το self test είναι υποχρεωτικό για τους μη εμβολιασμένους εφόσον θέλουν να εισέροχνται στα καταστήματα, ενώ οι υπόλοιποι θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, 09:26

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει