Στις 24 Απριλίου οι βουλευτικές εκλογές στη ΣλοβενίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 06:14

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ όρισε την 24η Απριλίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των προσεχών βουλευτικών εκλογών, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων STA επικαλούμενο το προεδρικό διάταγμα.

Σε αυτήν τη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις και την Αδριατική Θάλασσα, ο συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός Γιάνεζ Γιάνσα βρίσκεται στην εξουσία από το 2020.

Έχει την υποστήριξη του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) καθώς και των μικρότερων κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό, ορισμένα από τα οποία αποχώρησαν από την κεντροαριστερή συμμαχία που κυβέρνησε τη χώρα από το 2018 έως το 2020.

Οι εκλογές στη Σλοβενία θα διεξαχθούν σε ένα έντονα πολωμένο κλίμα μεταξύ της δεξιάς και της κεντροαριστεράς, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ξανά μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το SDS του Γιάνσα θα μπορούσε να εξασφαλίσει εκ νέου την πρωτιά. Καθοριστικός παράγοντας, ωστόσο, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού είναι η κατανομή των εδρών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 06:14Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει