Στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όρισε τις εκλογές στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί στις 9 Οκτωβρίου. Πλέον, αναμένεται η σχετική τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού που θα προβλέπει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες το φθινόπωρο.

Ο δρόμος άνοιξε έπειτα και από την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού και της ΕΠΣ Πειραιά, που επεδίωκαν την συνέχιση της θητείας της διοίκησης Γραμμένου ως τον Αύγουστο του 2021.

Από εκεί και πέρα, ορίστηκε επιτροπή η οποία θα αναλάβει το κομμάτι της τελικής διεκδίκησης του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο, ενώ οριστικοποιήθηκε η πρόσληψη του Γρηγόρη Γεωργάτου σε ρόλο συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.

Αναλυτικά, όλες οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής.

-Η Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10πμ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace& Thalasso. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων.

-Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί την 30η Αυγούστου 2020 στο ΟΑΚΑ.

-Ενόψει της υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο ορίστηκε επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο και αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντωνίου, Λασκαράκη, Θωμαίδη, Διακοφώτη και Δέδε, η οποία θα έχει συνάντηση με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα προϋπολογισμού και χρονοδιαγραμμάτων που άπτονται της τελικής δυνατότητας διεκδίκησης της διοργάνωσης του αγώνα. Εναλλακτική έδρα για τη διοργάνωση του τελικού προτείνεται η «Opap Arena-Αγιά Σοφιά».

-Έγινε δεκτό το αίτημα της SuperLeague 1 για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.

-Επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων με το οποίο γνωστοποιούνται οι νέες συμβάσεις των προπονητών/γυμναστών των Εθνικών Ομάδων κ.κ. Φ. Κατεργιαννάκη, Ν. Κεχαγιά, Ν. Καρύδα, Κ. Καμπόλη, Α. Θέου, Α. Χατζόπουλου, Γ. Κυριαζή, Α. Κατικαρίδη, Δ. Μπατσίλα, Γ. Παπακώστα, Α. Φαλίδα, Ι. Ζιάβα, Ν. Γιαλεσάκη, Δ. Γκούμα.

-Στο τιμ των προπονητών των Εθνικών Ομάδων εντάσσεται και ο Γρηγόρης Γεωργάτος με καθήκοντα συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.

Αποφάσισε να μην εισάγει προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

-Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Πανίδης».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει