Στις 9-11 Νοεμβρίου η έκθεση Metal Machinery 2018

Aπό την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες της στο Metropolitan Expo η έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού METAL MACHINERY 2018.

Η έκθεση διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA ΑΕ και TEXPO AE.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος αλλά και της δυναμικής του βιομηχανικού κλάδου είναι ότι από πλευράς εκθετών η Metal Machinery είναι sold out έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελληνικών και διεθνών οίκων μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες της Metal Machinery καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα αλλά και τις νέες τάσεις όπως το digitalization και το smart manufacturing.

Οι κατηγορίες εκθεμάτων της Metal Machinery περιλαμβάνουν:

μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου
βιομηχανική υπεργολαβία
μηχανές συγκόλλησης
κοπτικά εργαλεία
βιομηχανικά είδη και αναλώσιμα
βιομηχανικά όργανα ελέγχου και μετρήσεων
συστήματα CAD/CAM/CIM
Ηλεκτρολογικό βιομηχανικό εξοπλισμό
Ρουλεμάν
Χάλυβες
Αυτοματισμούς
Εργαλεία
Μηχανήματα αμμοβολής – υδροβολής – βαφής
Ανυψωτικά

Επισκέπτες

Η έκθεση METAL MACHINERY 2018 απευθύνεται σε εκπροσώπους βιομηχανικών ομίλων, βιοτεχνιών, μηχανικούς παραγωγής, τεχνικούς διευθυντές, μηχανικούς σχεδιασμού, διαχειριστές ποιότητας, αγοραστές και ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης, οι οποίοι θέλουν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν στην αγορά.

Επίσης, στη METAL MACHINERY 2018 συμμετέχει το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το οποίο και θα προβάλλει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών με state of the art τεχνικές και παράλληλα θα παρουσιάσει την έρευνα που αναπτύσσει το εργαστήριο μέσα από χαρακτηριστικές εφαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ενέργεια

Την έκθεση Metal Machinery πρέπει να επισκεφθούν οι υπεύθυνοι ανάπτυξης, οι μηχανικοί και τεχνικοί διευθυντές των εταιρειών ενέργειας.

Την επόμενη διετία θα πραγματοποιηθούν στον τομέα της ενεργείς σημαντικές επενδύσεις ύψους 2 δις ευρώ. Με αιχμή του δόρατος τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω των διαγωνισμών για την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών, θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες για σύγχρονο και αποδοτικό μηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που θα διασφαλίσει την σωστή υλοποίηση των έργων. Η επενδυτική έκρηξη στον κλάδο της ενέργειας συνιστά μια μεγάλη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα θελήσουν να προετοιμαστούν έγκαιρα ώστε να καλύψουν τις κατασκευαστικές ανάγκες καθώς και τις ανάγκες σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των νέων έργων που ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Ταυτόχρονα με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ευκαιρίες δημιουργούνται από τις επενδυτικές ανάγκες στον τομέα της διύλισης, καθώς τα ελληνικά διυλιστήρια, όπως και ο κλάδος του downstream διεθνώς θα κληθούν να παράξουν τα νέα ειδικών προδιαγραφών φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο για τη ναυτιλία. Οι επενδύσεις για την παραγωγή των νέων καυσίμων θα πρέπει να γίνουν πριν το 2020.

Ταυτότητα

Η METAL MACHINERY 2018, διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τελεί υπό την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (WGI) και της Ελληνικής Εταιρείας Συγκολλήσεων.

Σημειώνεται τέλος ότι για την έκθεση προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ιστότοπο της έκθεσης www.metalmachinery.gr

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει