Στολές Iron Man: Το σχέδιο του Βρετανού υπουργού Άμυνας για επιθέσεις σε εχθρικά πλοία [βίντεο]

Την πιθανότητα να εφοδιαστούν πεζοναύτες του Πολεμικού Ναυτικού με φουτουριστικές στολές σαν εκείνη του Iron Man, ώστε να εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις κατά εχθρικών σκαφών εξετάζουν στη Βρετανία.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον ενθουσιάστηκε με την ιδέα χρήσης των στολών με τους στροβιλοκινητήρες σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά από μια επίδειξη σε βάση στο Πόρτσμουθ, όπου αποκάλυψε τη δημιουργία ενός ταμείου 75 εκ. λιρών για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Τα κονδύλια προορίζονται για την ανάπτυξη «αυτόνομων ναρκαλιευτικών σκαφών» για ρομποτικές συσκευές που θα χρησιμοποιούνται σε ναυτικές επιχειρήσεις, αλλά την προσοχή του υπουργού τράβηξε η «στολή Iron Man», όπως την αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ, μετά την επίδειξη που έκανε πιλότος της ιδιωτικής εταιρείας Gravity που τις κατασκευάζει.

Η στολή που κοστίζει περί τις 340.000 λίρες είναι εφοδιασμένη με έξι στροβιλοκινητήρες -δύο στην ράχη και από δύο σε κάθε χέρι- που επιτρέπουν στον χρήστη να κάνει μια ελεγχόμενη πτήση σε ύψος έως και τριών χιλιομέτρων με ταχύτητα έως και 80χλμ/ώρα. «Φαντάζεσαι να κάνεις ρεσάλτο σ’ ένα πλοίο;», είπε ο Γουίλιαμσον σε εκπρόσωπο της Gravity, που απάντησε: «Ένα πλοίο που θέλεις να καταλάβεις. Μπορείς να στείλεις δέκα άτομα ταυτόχρονα από διαφορετικά σημεία και ο αντίπαλος θα τους πάρει μυρωδιά μόνον όταν ακούσει έναν αμυδρό θόρυβο από τους στροβιλοκινητήρες».

«Ναι, μπορείς να κάνεις έφοδο απροειδοποίητα. Είναι φανταστικό. Ίσως στο μέλλον να κάνουμε μια μεγάλη παραγγελία», σχολίασε ο υπουργός.

Συνεργάτης του, πάντως, ξεκαθάρισε αργότερα ότι παρά την προθυμία του υπουργού να εφοδιαστούν οι πεζοναύτες με τέτοιες στολές, η τεχνολογία τους δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση στα πεδία των μαχών καθώς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθεί ο θόρυβος που προκαλούν και ο οποίος ακυρώνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Βίντεο: Wired/YouTubeΠηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει