Στον Δήμο Χανίων το στρατόπεδο Μαρκοπούλου- Επίσκεψη του ΠρωθυπουργούΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 21:13

Το πρώην Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Δημητρίου Μαρκοπούλου», το οποίο παραχωρείται στον Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παραχώρηση του Στρατοπέδου στον Δήμο Χανίων αποτελούσε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, ενώ πλέον ο Δήμος θα μπορέσει να αξιοποιήσει την έκταση αυτή για τη δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου Αναψυχής, προς όφελος όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, τα οφέλη της παραχώρησης και του παρέδωσε το έγγραφο με τη σύμβαση παραχώρησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης καθώς, όπως τόνισε, πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος πολλών δεκαετιών. Aκόμα πρόσθεσε: « ήταν στρατόπεδο ουσιαστικά ανενεργό. Πρόκειται για μία απόφαση που αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων αντίστοιχων αποφάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, «πλέον η ευθύνη περνάει στον δήμο προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι μελέτες. Εμείς πάντα θα είμαστε αρωγοί ώστε να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλους τους Χανιώτες και τους επισκέπτες». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε πολίτες που διαμαρτυρόταν ειρηνικά έξω από το στρατόπεδο, με αίτημα ο χώρος να γίνει πάρκο διαβεβαιώνοντας ότι ο χώρος θα αξιοποιηθεί για πράσινο, αναψυχής και άθλησης και δεν θα υπάρξει καινούρια δόμηση πάρα μόνο για τη δημιουργία κάποιων μικρών αναψυκτηρίων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό ανέφερε ότι άμεσα θα αρχίσουν έργα για την ανάπλαση του στρατοπέδου που μετά από χρόνια προσπαθειών όπως τόνισε περνά στην τοπική κοινωνία. Χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα ιστορική ευχαρίστησε ακόμα τον κ Χαρδαλιά και την κ. Μπακογιάννη για την συνεισφορά τους στην προσπάθεια να αποκτήσει ο δήμος τον χώρο του στρατοπέδου.

Από τα 54 συνολικά στρέμματα που καταλαμβάνει το πρώην στρατόπεδο τα 52 αποκτά ο δήμος έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 2 στρέμματα παραμένουν στις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες του προσωπικού που υπηρετεί σε μονάδες της περιοχής.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, 21:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει