«Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι διαφορές του προοδευτικού χώρου με τη ΝΔ»


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, 17:58

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, ο προοδευτικός χώρος έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές, πολιτικές, ιδεολογικές με τη ΝΔ και τη σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται στο σημερινό προϋπολογισμό», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο προϋπολογισμός που σήμερα συζητάμε είναι η οικονομία που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιουλίου. Μέχρι τότε μιλούσατε για καταστροφή της οικονομίας και αμφισβητούσατε την έξοδο από τα μνημόνια. Τώρα προσγειωθήκατε στην πραγματικότητα», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υπογράμμισε ότι διαψεύστηκε «η μεγάλη επαναδιαπραγμάτευση» που θα έκανε η ΝΔ για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Αυτό εγκαταλείφθηκε από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής σας και δεν αξιοποιήσατε καν το «μαξιλάρι» που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι επήλθε πλήρης διάψευση των προσδοκιών για τις φοροελαφρύνσεις και τη στήριξη της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ.

«Η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση σας στο φορολογικό και στον προϋπολογισμό είναι οι μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι και οι λιγότερες σε αριθμό», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, «θα επενδύσει στη φθηνή εργασία μιας και καταλύει τις εργασιακές σχέσεις που είχε επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνοντας ουσιαστικά τους μισθούς».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, 18:05

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει