Στους δρόμους και οι ηλικιωμένοιΜια «πορεία γκριζομάλληδων» οργανώθηκε σήμερα στο Χονγκ Κονγκ με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων που ήθελαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη των μεγαλύτερων σε ηλικία προς τους νεαρούς διαδηλωτές, που κατακλύζουν τους δρόμους μαζικά από τις αρχές Ιουνίου για να διαμαρτυρηθούν κατά της προσκείμενης στο Πεκίνο κυβέρνησης.

«Παιδιά, δεν είστε μόνοι!» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, στα πανό των διαδηλωτών, που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κοινοβούλιο. Ένας άνδρας κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα: «Νέοι, ο Μπαμπάς βγήκε έξω».

Για την Κίτι Σεκ, μια συνταξιούχο ηλικίας 55 ετών, η γενιά της δεν έκανε αρκετά κατά της αποσάθρωσης των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ μετά τη μεταβίβαση της κυριαρχίας του από τη Βρετανία στην Κίνα το 1997.

«Οι πιο ηλικιωμένοι κατάλαβαν ότι, έως σήμερα, η γενιά μας απλά άφησε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει» υποστήριξε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Τώρα, οι νέοι μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να μένουμε πλέον σιωπηλοί».

Το Χονγκ Κονγκ συνταράσσεται εδώ και έναν μήνα από ένα γιγαντιαίο κίνημα διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε από την αξίωση των διαδηλωτών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που άνοιγε τον δρόμο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα. Το κίνημα διευρύνθηκε με αιτήματα όπως την προστασία των δημοκρατικών κεκτημένων και ελευθεριών, ιδίως της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 19:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει